Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Problém EU je v tom že státy nemají silné státníky a politiky a prakticky rezignovali na vzájemnou komunikaci s účelem reorganizace EU.

K tomu je zde nulová občanské odezva.

Může to mít dominový efekt, kdy to půjde k pádu Bruselu, EU se rozpadne, některé státy i ten náš upadne do vnitřní anarchie a politických - ekonomických bojů, občané to budou jako švestky tolerovat, toho využijí okolní totality a rozbují se regionální puče a co ještě islám ... .

Zde pak lidi pocítí to co měli a už nemají abudou muset opět za to bojovat, čímž se obnoví občanská energie a nové vize, vzniklá ponaučením z minulosti, třeba jako II světová válka ... .

0 0
možnosti
Foto

EU se nemůže vracet k nějaké představě ekonomického spolku, protože ekonomika s politikou je tak svázaná dohromady, že by to nefungovalo samostatně. Ostatně byla to právě GB, která opustila ESVO a vstoupila do EHS.

0 0
možnosti
OJ

Britové budou samozřejmě hlasovat že chtějí z EU odejít. Bude jim to ale prd platné. Za prvé už nejsou pány ve svém domě a tak bude rozhodnuto hlasy imigrantů ... a za druhé i kdyby hlasy imigrantů nestačily, tak je ještě v rezervě korespondenční hlasování..

.

Tak či tak, UK nebude dovoleno odejít...

2 0
možnosti
JS

".....Jsme spoluucastni na velkem procesu, ze ktereho vyjde konecne, poprve v dejinach vubec, jednotna Evropa....Kazdy dobry Cech se citi dobrym Evropanem. Male narody maji dvoji moznost - budto se snazit oddalit dobu evropske jednoty - postavit se proti riticimu se rychliku, anebo se smirit s osudem a pripravit se na urcite nezbytne obeti na poli narodnim a jazykovem. Byli jsme dosud jen Cechy. Zustanme Cechy, ale stanme se Evropany!" (konec citatu).

Citace: Emanuel Vajtauer, znamy kolaborantsky novinar v cas "Pritomnost", v r.1943.

1 0
možnosti
Foto

Kdo nezná své dějiny, je nucen si je zopakovat. Tehdy na nás mířily kulomety, dnes tak činíme dobrovolně z nějakých pomýlených důvodů. EU ano, ale jako ekonomický projekt, ne jako restituce nenaplněných imperiálních tužeb hegemonů Evropy trpících pocitem zneuznání.

2 0
možnosti
SB

Já sice souhlasím se vším, co píšete, za článek Vám touto cestou děkuji a chválím Vás, avšak karmu Vám nedám kvůli této větě:

"Můj vztah k ní ovšem dosti ochladl poté, co se v celé nahotě ukázala její neschopnost řešit krize, vzájemná řevnivost, přehlížení vnitřních problémů a přehození výhybky z ekonomické integrace na integraci veskrze politickou."

Já jakožto člověk, který tohle všechno předvídal, protože si nedělám iluze o lidské povaze, a tudíž jsem věděl, že to takhle zákonitě musí skončit, oceňuji, že nyní to vyjadřujete jako skutečný mistr slova, ale právě proto, že až nyní a nikoli už v roce 2003, kdy bylo referendum, ve kterém jsem já hlasoval proti vstupu, to je s poděkováním zajímavé čtení, z pochvalou za správnost současných názorů, ale bez té karmy.

A ještě pochvala za naprosto správný tvar přechodníku "nemohouce", protože šlo o množené číslo. Správně vytvořit příslušný tvar přechodníku v závislosti na rodu a čísle, to umí málokdo.

4 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, pane Beneši. Koneckonců, vroucí lidské slovo potěší více, než studené kliknutí na tlačítko "karma" :-) Když se hlasovalo v referendu o přistoupení, čekal jsem ještě několik týdnů na nabytí volebního práva, nicméně nestýskám si nad tím, že jsme se stali členy EU, ale nad tím, co se z ní v poměrně nedávné době stalo. Přeji vše dobré, LL

4 0
možnosti
JH

J14a58n 25H22l75e50d98í73k

14. 6. 2016 21:43

máte recht, ale barevné národy ty bílé a bezbranné pohltí. Zmizíme v propadlišti, moci se chopí negramotní zabijáci, které možná sežere vlastní špína a nepořádek, taková sebevražda špínou, viry a odpadky.--- Jestli se tomu zázrakem vyhneme, pak se do sebedestrukce vrhneme jadernými zbraněmi, protože mír bude všem překážet

2 0
možnosti
JR

J70a16r75a 65R31a21n52k

15. 6. 2016 3:10

Pokud sledujete Hard talk na BBC, je to tak 50/50 a vetsinou se k slovu hlasi starsi generace, ktere se nelibi naval z vychodni Evropy, obavaji se o sve penze a burza jde v poslednich dnech dolu, takze je jasne, jak dalece by Brexit postihl ekonomii nejenom Evropy, o te vychodni nemluve.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2754x
Zajímám se o komunální i centrální politické dění, dění ve společnosti a vlastně jakékoliv dopady na běžný život, které mám potřebu komentovat.

Seznam rubrik